Evaluatie PTP
Support4Life
Persoonlijk Toekomst Plan
Veel jongeren met NAH ervaren problemen bij het hervinden van hun plaats in de samenleving en bij het opnieuw oppakken van hun leven.
Tijdens en tussen de acute en de revalidatiefase is vaak sprake van goede en gerichte aandacht. Daarnaast is er dan sprake van een duidelijke structuur voor ondersteuning met professionals. In de revalidatiefase wordt ook gericht gewerkt aan het weer naar huis gaan.
Maar… na een aantal jaren wordt vaak pas echt duidelijk wat het betekent om met hersenletsel te leven. Dan de weg te vinden in het gewone leven wordt moeilijk. In deze fase is voor vragen te weinig aandacht of wordt zelfs het verband met NAH niet meer gelegd.
De draad oppakken – Een persoonlijk toekomstplan
Met NAH de draad weer op pakken, doorgaan met je leven; dat gaat het beste als je een plan maakt voor de toekomst. Maar, bij het verwezenlijken ervan kun je wel wat hulp gebruiken. Met Support4Life kun je een plan samenstellen om jouw wensen en doelen te realiseren – jouw persoonlijke toekomstplanning.
Zo’n plan werkt beter als je vrienden en familieleden erbij betrekt. Mensen die voor jou belangrijk zijn, die zich betrokken voelen, naar je willen luisteren en steun willen bieden, vraag je te helpen bij het maken van jouw persoonlijke toekomstplanning. Met deze mensen vorm je jouw steungroep.
Wat je graag doet en waar je goed in bent zegt veel over wie jij bent. Dat geldt ook voor zaken die lastig voor je zijn en waar je tegenaan loopt. Met jouw steungroep kijken we wat goed gaat, maar ook hoe sommige problemen in elkaar zitten. Zodat we kunnen helpen jouw wensen en doelen te realiseren.
…………….
Pilotstudie door Support4Life naar de effectiviteit van een ‘Persoonlijke Toekomst Plan’ voor jongvolwassenen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH).
Klik op het document om te lezen / te downloaden.